Kırıkkale'de düğünlerde güvenlik uygulaması

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, İl Emniyet Müdürlüğünce kentteki düğün ve kutlamalarda ölüm ve yaralanmalara yol açabilecek "maganda kurşunları"nın engellenmesi amacıyla sivil veya resmi...

28 Haziran 2018 Perşembe 17:10
Kırıkkale'de düğünlerde güvenlik uygulaması

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, İl Emniyet Müdürlüğünce kentteki düğün ve kutlamalarda ölüm ve yaralanmalara yol açabilecek "maganda kurşunları"nın engellenmesi amacıyla sivil veya resmi polis görevlendirilmesine destek verdi.

Varlı, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle düğünlerde havaya silah sıkılması sonucu yaşanan üzücü olayların artık son bulması gerektiğini belirterek, silahla sevinç gösterisi yapılmaması konusunda tüm vatandaşların daha duyarlı olmaları gerektiğini dile getirdi.

Sevinçlerini yanlış yöntemlerle göstermeyi tercih eden vatandaşların bu duyarsız davranışları yüzünden her yıl yaşanan tatsız olaylara dikkat çeken Varlı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Vatandaşları daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Sosyal sorumluluk kuralları çerçevesinde toplum yaşamında her bireyin uyması gereken kurallar vardır. Hiç kimsenin sevinç gösterisi altında başkalarının haklarına ve sağlığına zarar verme hakkı yoktur. Düğün, nişan, sünnet, asker uğurlaması ve bayramlar, toplumumuzun ortak sevinç değerleridir. Mutluluk ve sevinçlerin bir başkasının üzüntüsü olmaması, huzur ve güvenliğin bozulmaması için kutlamalarda silah kullanılmaması büyük önem taşımaktadır. Her yıl düğün, nişan, sünnet sevincini paylaşmak için havaya rastgele sıkılan silahlar ya da ehil olmayan kişiler tarafından kullanılmaya çalışılan havai fişek ve maytaplar sonucu yüzlerce insan yaralanıyor ve birçok ailenin ocakları sönüyor."

Varlı, bu tür organizasyonlarda havaya rastgele silah sıkanları gören, duyarlı vatandaşların durumu derhal polise bildirmeleri gerektiğini vurguladı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.