Kırıkkale'de Karayolu Trafik Haftası kutlandı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki programda, Dünya Sağlık Örgütü verilerine bakıldığında...

12 Mayıs 2022 Perşembe 17:06
Kırıkkale'de Karayolu Trafik Haftası kutlandı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki programda, Dünya Sağlık Örgütü verilerine bakıldığında her yıl ortalama 1 milyon 350 bin kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini söyledi.

Bu rakamın çok yüksek olduğuna dikkati çeken Tekbıyıkoğlu, şöyle konuştu:

"Bu kazalarda da yaklaşık 78 milyon kişi yaralanıyor. Bunların çok önemli bir kısmı da ampute kalıyor ve engelli olarak hayatını devam ettiriyor. Türkiye'nin bu konuda çok yoğun gayretleri var ve bir mesafe de katedilmiş. Türkiye'de 2015-2021 yılları arasında trafik kazalarında hayatını kaybeden kişi sayısı 44 bin 392 gibi büyük bir rakam. Bu, 40 yıllık terörle mücadele mazimizde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısından çok daha fazla. 2010 ile 2021 yıllarını mukayese ettiğimiz zaman araç sayıları yüzde 60 artmasına rağmen ölümle trafik kazası sayısı yüzde 40,8 azalmış."

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Başkomiser İsa Söğüt de trafik kurallarıyla ilgili sunum yaptı.

Programa, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden etkinlikte ise emniyet, jandarma ve ilgili kurumların ekipmanları sergilendi.





Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.