Kırşehir'de Kur’an kursu öğrencilerine afet farkındalık eğitimi verildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün (AFAD) kent merkezindeki Kur'an kursu öğrencilerine afet farkındalık eğitimi verdiği bildirildi.AFAD İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kurum ve kuruluşların...

19 Ağustos 2021 Perşembe 10:52
Kırşehir'de Kur’an kursu öğrencilerine afet farkındalık eğitimi verildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün (AFAD) kent merkezindeki Kur'an kursu öğrencilerine afet farkındalık eğitimi verdiği bildirildi.

AFAD İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kurum ve kuruluşların yanı sıra Kur'an kurslarının ziyaret edilerek, öğrencilere afetler hakkında bilgi verildiği belirtildi.

Açıklamada, 2021'in Türkiye Afet Eğitim Yılı olarak belirlenmesi nedeniyle farklı mahallelerdeki Hazreti Hamza, Hicret, Mescidi Aksa, Selgah, Ahmet Yesevi, Zemine Hatun, Buhara, Saraycık, Harmandalı, Yenievler, Bağbaşı ve Çukurçayır camilerinde öğrencilere afetlere karşı farkındalıkların anlatıldığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Toplumda afet öncesi, sırası ve sonrasına ilişkin bilgi ve becerileri kazandırma, tutum ve davranışları değiştirme, afetlerde dirençli toplum oluşturma, afet farkındalığının arttırılması ve yaygınlaştırılması amacıyla eğitimler devam etmektedir. Kur'an kursu öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimler ile başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak yapılacak doğru davranışları bireylere kazandırmak amaçlanmaktadır. Eğitimlerimizde öğrencilerimize broşür, afet farkındalık el kitabı, boyama kitabı, yapboz gibi bilgilendirici ve eğitici materyaller hediye olarak dağıtılmıştır."

Anahtar Kelimeler:
Kırşehir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.