Kızılcahamam Belediyesi güneş enerjisinden elektrik üretmeye başladı

ANKARA (AA) - Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, güneş enerjisinden elektrik üretmeye başladıklarını bildirdi.Acar, yaptığı açıklamada, yeni bir müjdesi bulunduğunu belirtti.Taşlıca Mahallesi'ne kurdukları güneş enerji...

08 Mayıs 2021 Cumartesi 13:24
Kızılcahamam Belediyesi güneş enerjisinden elektrik üretmeye başladı

ANKARA (AA) - Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, güneş enerjisinden elektrik üretmeye başladıklarını bildirdi.

Acar, yaptığı açıklamada, yeni bir müjdesi bulunduğunu belirtti.

Taşlıca Mahallesi'ne kurdukları güneş enerji santralleriyle bugün itibarıyla elektrik üretmeye başladıklarını vurgulayan Acar, şunları kaydetti:

"Bu projeyle çevreci ve kalıcı bir kazanım elde ettik. Santralimizde yılda yaklaşık 1 milyon 700 bin kilowatt elektrik üreteceğiz. Bu üretim yılda yaklaşık bin evin elektrik tüketimini yenilenebilir enerji ile sağlamanın yanı sıra 990 ton karbondioksit salınımını engelleyerek 90 bin ağacı kurtaracak. Kızılcahamam’ın her alanda gelişmesi için farklı projelere imza atıyor, ilçemizin vizyonuna yakışır böylesi bir üretim tesisini hizmete almanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
AnkaraKızılcahamam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.