Konya'da "Geçmişten Geleceğe Çatalhöyük Resim Yarışması"

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ) iş birliğinde düzenlenen "Geçmişten Geleceğe Çatalhöyük Resim Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu.Üniversiteden yapılan yazılı...

14 Mart 2022 Pazartesi 16:19
Konya'da

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ) iş birliğinde düzenlenen "Geçmişten Geleceğe Çatalhöyük Resim Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, ifadesine yer verilen NEÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Genç, Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen törende Çatalhöyük'ün Anadolu'da Neolitik döneme ışık tuttuğunu belirtti.

NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Doğan ise, kültürel mirasa her alanda sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

KGTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Tayyar Şen da toplumsal bilincin oluşması, kültüre sahip çıkılması anlamında NEÜ ile KGTÜ'nin böyle bir etkinlikte destekleyici olmasının gurur verici olduğunun altını çizdi.

Sergilenen resimlerin çok güzel bir koleksiyon oluşturduğunu kaydeden KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan da gün geçtikçe Konya'nın geliştiğine dikkati çekerek, Çatalhöyük'ün, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne dahil edildiğini hatırlattı.

Törende birincilik ödülünü Ayşe Sezer, ikincilik ödülünü Birgül Ergün, üçüncülük ödülünü Selma Kulan, başarı ödüllerini Ruşen Polat, Sevil Yalım, Rana Sirkecioğlu ve jüri özel ödülünü Derya Abana protokol üyelerinin ellerinden aldığı bildirildi.

Anahtar Kelimeler:
Konya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.