Konya'da tarihi eser operasyonunda bir kişi gözaltına alındı

KONYA (AA) - Konya'nın Doğanhisar ilçesinde düzenlenen operasyonda tarihi eser niteliği taşıyan çok sayıda sikke, yüzük ve obje ele geçirildi, bir şüpheli gözaltına alındı.İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Fırınlı Mahallesi'nde...

12 Mart 2021 Cuma 21:26
Konya'da tarihi eser operasyonunda bir kişi gözaltına alındı

KONYA (AA) - Konya'nın Doğanhisar ilçesinde düzenlenen operasyonda tarihi eser niteliği taşıyan çok sayıda sikke, yüzük ve obje ele geçirildi, bir şüpheli gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Fırınlı Mahallesi'nde tarihi eser bulmak amacıyla kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler, ahıra gizlenmiş Bizans, Roma ve Osmanlı dönemlerine ait 43 bakır, 3 bronz ve 3 gümüş sikke, üçer bakır, bronz ve gümüş yüzük ile balta ucu, terazi dirhemi, 44 çeşitli obje ile kaçak kazıda kullanılan dedektör ele geçirdi.

Ekiplerin gözaltına aldığı ve adli işlem yapılan . ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Anahtar Kelimeler:
KonyaSikkeYüzük
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.