Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu FCI'ya tam üye oldu

- Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu Başkanı Özkanal: - "Kangal, Akbaş, Aksaray malaklısı ve Anadolu sultan tazısı gibi yerli ırk köpeklerin dünyaya tanıtılması için çalışan KIF, bundan sonra daha aktif olacak"

07 Kasım 2017 Salı 12:33
Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu FCI'ya tam üye oldu

ESKİŞEHİR (AA) - Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF), Uluslararası Kinoloji Federasyonunun (FCI) Almanya'da düzenlenen Genel Kurulunda tam üye seçildi.

Genel Kurul için Almanya'da bulunan KIF Başkanı Ümit Özkanal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006 yılında 5 ırk derneğiyle kurulan KIF'ın 32 delegesi bulunduğunu belirterek, dünyadaki en büyük köpek bilimi federasyonu olan FCI'nın 2010'daki Genel Kurul toplantısında "yarı üyeliğe" seçildiklerini anlattı.

Bu yılki genel kurulun Almanya'nın Leipzig kentinde düzenlendiğini ifade eden Özkanal, "Genel Kurulda yapılan oylamada 68 üye ülkenin 64'ünün oyunu olarak rekor bir sayıyla FCI'ya tam üye olarak seçildik. Bu, Türkiye adına gurur verici bir durum. Kangal, Akbaş, Aksaray malaklısı ve Anadolu sultan tazısı gibi yerli ırk köpeklerin dünyaya tanıtılması için çalışan KIF, bundan sonra daha aktif olacak." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.