Kovid-19'la mücadele kapsamında açıklanan destek paketi Sivas'ta esnafı sevindirdi

SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında açıklanan esnaf destek paketinin zor durumda olan esnaf ve sanatkarları sevindirdiğini belirtti.Köksal,...

18 Mayıs 2021 Salı 13:55
Kovid-19'la mücadele kapsamında açıklanan destek paketi Sivas'ta esnafı sevindirdi

SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında açıklanan esnaf destek paketinin zor durumda olan esnaf ve sanatkarları sevindirdiğini belirtti.

Köksal, yaptığı yazılı açıklamada, kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen müjdeyi memnuniyetle karşıladıklarını aktardı.

Salgın sürecinde özellikle bazı sektörlerdeki esnafın yaklaşık 15 aydır iş yerlerini açamadıklarını vurgulayan Köksal, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla salgın tedbirleri nedeniyle işlerine ara vermek zorunda kalan esnafımıza iki grup halinde destek verilecek. Birinci grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler, okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeciler, internet kafeler, hamamlar, apart gibi işletmeler yer alacak. Bu işletmelere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacak."

Köksal, ikinci gruptaki esnafın da 3 bin liralık destekten yararlanacağını anımsatarak, "Bu grupta bakım-onarım, tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirciler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, züccaciye işletmecileri, lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksiciler, minibüsçüler, otobüsçüler ile pazarcılar yer alıyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.