KTO'da KOSGEB destekleri anlatıldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası (KTO), "KOSGEB Hızlı Desteklerinden" faydalanılması amacıyla ikinci kez bilgilendirme semineri düzenledi.KTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, KTO'nun ev sahipliğinde online olarak düzenlenen...

05 Temmuz 2021 Pazartesi 13:43
KTO'da KOSGEB destekleri anlatıldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası (KTO), "KOSGEB Hızlı Desteklerinden" faydalanılması amacıyla ikinci kez bilgilendirme semineri düzenledi.

KTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, KTO'nun ev sahipliğinde online olarak düzenlenen seminerde KOSGEB Kayseri İl Müdürü Ahmet Özbekler tarafından salgının etkilediği mikro ve küçük işletmelere yönelik sağlanan destekler konusunda bilgilendirme yapıldı.

Özbekler, mikro ve küçük ölçekli işletmelerin faaliyetlerini sürdürmek ve salgının başlangıcından itibaren istihdamlarını korumalarını sağlamak için çıkarılan hızlı kredi destek programından yararlanmanın ana unsurunun imalatçı olmak olduğunun altını çizdi.

Programdan yararlanma kriterleri hakkında bilgi veren Özbekler, "Öncelikle imalat sektöründe faaliyet gösteren, 2019'da en az 75 bin TL net satışının olması, 2020 yılında 2019 yılına kıyasla geliri artmayan mikro ve küçük işletmeler ile 2017 ve sonrasında kurulmuş imalat, bilgisayar programlama veya bilimsel AR-GE sektörlerindeki yenilikçi genç mikro ve küçük işletmeler yararlanabilir." ifadelerini kullandı.

İşletmelere kullandırılacak geri ödemeli desteğin teminatsız ve faizsiz bir şekilde olacağını aktaran Özbekler, imalatçı mikro ve küçük işletmelere yönelik başlatılan hızlı kredi destek programına Kayseri'de başvurunun artmasını istediklerini belirtti.

KTO Genel Sekteri Mevlüt Çil ise öncelikli amaçlarının, devlet desteklerini yanlarına alarak firmaların büyümelerine katkı sunmak olduğunu ifade etti.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.