Melikgazi'de 10 kilometre bisiklet yolu yapıldı

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediyesi tarafından ilçe genelinde 10 kilometre bisiklet yolu yapıldı.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, insanların hem sağlık hem de çevre için bisiklet kullanımına yöneldiği son dönemde, bisiklet...

15 Aralık 2020 Salı 15:57
Melikgazi'de 10 kilometre bisiklet yolu yapıldı

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediyesi tarafından ilçe genelinde 10 kilometre bisiklet yolu yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, insanların hem sağlık hem de çevre için bisiklet kullanımına yöneldiği son dönemde, bisiklet kullanımının daha da artması için çalışan Melikgazi Belediyesi, ilçeye yeni bisiklet yolları kazandırıyor.

İlçenin muhtelif yerlerine Avrupa standartlarına uygun bisiklet yolu kazandırdıklarını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, bütün mahallelere farklı yaşam alanları yapmaya devam ettiklerini ifade etti.

Pandemi sürecinin bisiklete olan ilgiyi artırdığını vurgulayan Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Yeşilyurt, Yıldırım Beyazıt ve Kazım Karakabekir mahallelerinde toplamda 8 kilometre bisiklet yolu yaptık. '80 günde 80 park' projemiz içinde ise parklarımızın içinde 2,5 kilometre bisiklet yolu yaptık. Bisiklet kullanımını yaygın hale getirmek için çalışıyor, yeni yaptığımız uygun yollara bisiklet yolları da yapıyoruz. Vatandaşlarımızın gerçekten doğayla iç içe daha sağlıklı yaşam tarzına ulaşmalarını sağlamak ve bisiklet kullanımını teşvik etmek istiyoruz. Bisiklet yollarını yapmak yetmiyor, bisiklet alışkanlığını da kazandırmak gerekiyor."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.