Memur-Sen, 81 ilde imza kampanyası başlattı

- Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: - "(Öğretmen performans değerlendirme sistemi) Bunun bir performans değerlendirmesi olması ihtimalinden ziyade, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırma içerebileceğine ilişkin ciddi kaygılarımız ve şiddetli eleştirilerimiz var"

02 Nisan 2018 Pazartesi 13:30
Memur-Sen, 81 ilde imza kampanyası başlattı

 Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, öğretmen performans değerlendirme sistemine ilişkin, "Bunun bir performans değerlendirmesi olması ihtimalinden ziyade, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırma içerebileceğine ilişkin ciddi kaygılarımız ve şiddetli eleştirilerimiz var." dedi.

Eğitim-Bir-Sen, öğretmen performans değerlendirme sistemine itirazı ve eğitim çalışanlarına şiddetin önlenmesine yönelik yasal düzenleme yapılması amacıyla 81 ilde "İmzanı gönder, iradeni göster" kampanyası başlattı.

Sincan İMKB Ortaokulu'nda sendikaya üye çalışanlar ile imza kampanyasını başlatan Yalçın, eğitim çalışanlarının imza kampanyası ile harekete geçtiklerini söyledi. Yalçın, "Öğretmenlik mesleği toplumu inşa eden bir meslek. Dolayısıyla mesleğin itibarının zedelendiği, mesleğin beş paralık hale dönüşebileceği bir zeminde toplumun tamamını ifsat etme, geleceğe ilişkin işin çivisini çıkarma gibi bir tehlikeyle karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

Öngörülen öğretmen performans değerlendirme sistemine eleştirilerde bulunan Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öğretmen performans taslağı diye ifade edilen taslakta öğrencinin öğretmene parmak salladığı, dolayısıyla velinin öğretmenin yakasına yapışacağı, arkadan tekme sallayabileceği bir düzenek söz konusu. Bunun bir performans değerlendirmesi olması ihtimalinden ziyade, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırma içerebileceğine ilişkin ciddi kaygılarımız ve şiddetli eleştirilerimiz var."

Yalçın, söz konusu çalışmayı yapanların öğretmenlik mesleğininin öneminden habersiz olduklarını öne sürerek, "Bir öğrencinin öğretmene karşı not vermesi gibi bir şey söz konusu olamaz. Çünkü öğrenci bu anlamda duygusal davranır." şeklinde konuştu.

Yalçın, yetkililere çağrıda bulunarak performans değerlendirme taslağının geri çekilmesi ve eğitim çalışanlarına karşı yasal bir düzenlemeye gidilmesi talebinde bulundu.

Genel Başkan Yalçın, açıklamanın ardından kampanya için ilk imzayı attı. 81 ilde toplanan imzaların ilgisine göre TBMM'ye ve Milli Eğitim Bakanlığına gönderileceği belirtildi.

Son Güncelleme: 02.04.2018 13:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.