Merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşları, AK Parti Sivas İl Başkanlığınca anıldı

SİVAS (AA) - Merhum Başbakan Adnan Menderes, dönemin Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu, 16-17 Eylül 1961 tarihlerinde idam edilmelerinin 60. yılında Sivas'ta anıldı.Menderes, Polatkan ve Zorlu'nun idam...

17 Eylül 2021 Cuma 14:49
Merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşları, AK Parti Sivas İl Başkanlığınca anıldı

SİVAS (AA) - Merhum Başbakan Adnan Menderes, dönemin Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu, 16-17 Eylül 1961 tarihlerinde idam edilmelerinin 60. yılında Sivas'ta anıldı.

Menderes, Polatkan ve Zorlu'nun idam edilişinin 60. yılı dolayısıyla AK Parti Sivas İl Başkanlığında, kadın ve gençlik kolları ile partililer bir araya geldi.

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yasin Altun, Türkiye'de toplumsal ve siyasi unsurlarıyla birlikte ilk darbenin 27 Mayıs 1960 yılında gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu dönem, Türkiye’de darbelerin başlangıcı olarak tarihin tozlu sayfalarında yerini almıştır. 27 Mayıs askeri darbesiyle birlikte Anadolu’nun yetiştirdiği çok sayıda vatan evladı yine vatanı için bedel ödemek durumunda bırakılmıştır." ifadelerini kullandı.

Altun, şunları kaydetti:

"15 Temmuz darbe girişimi ile uyandırılmaya çalışılan karanlık odaklar, aziz milletimizin 15 Temmuz gecesi gösterdiği kararlılık ile sekteye uğratılmış ve ilelebet engellenmiştir. Türkiye’de darbeler tarihi bir daha açılmamak üzere 16 Temmuz sabahı itibariyle kapanmıştır. Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan başta olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Demokrasimize ve irademize düşman olan şer odaklarını hiçbir zaman unutmayacağız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.