"Metro seferlerinde aksama yok"

- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna: - "Hastane metro istasyonunda ticari servisini yapan bir trende yüksek gerilimden dolayı kontaktörler açtırma yapmıştır. Duyulan yüksek ses kontaktörlerin açması ve basınçlı havanın boşalma sesi olup herhangi bir patlama söz konusu olmamıştır" - "Metro seferlerinde bir aksama olmadığı gibi herhangi bir elektrik problemi de bulunmamaktadır"

11 Nisan 2018 Çarşamba 10:23

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Yenimahalle Hastane metro istasyonunda duyulan yüksek sesle ilgili, "Kontaktörlerin açması ve basınçlı havanın boşalma sesi olup herhangi bir patlama söz konusu olmamıştır. Metro seferlerinde aksama yok." ifadelerini kullandı.

Kızılay-Batıkent metro hattı Hastane istasyonunda bu sabah duyulan yüksek sesin, önce elektrik panosundan kaynaklandığı ihtimali üzerinde. Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 08.10 civarında yaşanan olayda can kaybı ve yaralanan olmadığı, ara verilen metro seferlerinin 10 dakika sonra tekrar başladığı bildirildi. Açıklamada, başlatılan inceleme ve soruşturmanın devam ettiği, yapılan teknik incelemenin ardından kamuoyunun bilgilendirileceği kaydedildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna ise Twitter hesabından konuyla ilgili açıklamada bulundu. Tuna, şu ifadeleri kullandı:

"Bu sabah 08.10 sularında Yenimahalle Hastane Metro İstasyonu’nda ticari servisini yapan bir trende yüksek gerilimden dolayı kontaktörler açtırma yapmıştır. Duyulan yüksek ses kontaktörlerin açması ve basınçlı havanın boşalma sesi olup herhangi bir patlama söz konusu olmamıştır.

Metro seferlerinde bir aksama olmadığı gibi herhangi bir elektrik problemi de bulunmamaktadır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.