Mevlana Müzesi'nde "Mevlevi Mutfak Kültürü" sergisi açıldı

KONYA (AA) - Konya'da Türk Mutfağı Haftası kapsamında Mevlana Müzesi'nde etkinlik yapıldı.Müzedeki tarihi derviş mutfağında "Mevlevi Mutfak Kültürü" sergisi açıldı. Sergide, Mevlevihane mutfağında aşçıların 18 yüzyıla...

24 Mayıs 2022 Salı 15:44
Mevlana Müzesi'nde

KONYA (AA) - Konya'da Türk Mutfağı Haftası kapsamında Mevlana Müzesi'nde etkinlik yapıldı.

Müzedeki tarihi derviş mutfağında "Mevlevi Mutfak Kültürü" sergisi açıldı. Sergide, Mevlevihane mutfağında aşçıların 18 yüzyıla kadar kullandığı gereçler sergilendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Mevlevi kültürünün mutfakta kullandığı araç-gereçlerden oluşan bir sergi ile Türk Mutfağı Haftası için bir farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Mevlana Müzesi'nin, Mevlevi tarikatının yüzyıllarca ana merkezi olduğunu ifade eden Yarar, "Tarikatın mutfağında hem yemek pişer, hem de Mevlevi adayı olanların gönül eğitimleri, tasavvufi eğitimleri yapılırdı. Buradaki avadanlıkların hepsi o dönemde kullanılmış olan eserlerdir. Şu an 70'in üzerinde eser sergilenmektedir." dedi.

Açılan sergi, ay sonuna kadar gezilebilecek.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.