Saraykent'te 12 yaş ve üzeri çocuklarda Kovid-19 aşı uygulaması başladı

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Saraykent ilçesinde 12 yaş ve üzeri öğrencilerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılama işlemleri başladı.​​​​​​Saraykent Şehit Mustafa Eser Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapılan aşı programına...

12 Ekim 2021 Salı 17:18
Saraykent'te 12 yaş ve üzeri çocuklarda Kovid-19 aşı uygulaması başladı

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Saraykent ilçesinde 12 yaş ve üzeri öğrencilerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılama işlemleri başladı.​​​​​​

Saraykent Şehit Mustafa Eser Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapılan aşı programına katılan Saraykent Kaymakamı Ali Açıkgöz, AA muhabirine, toplumsal bağışıklığın sağlanması için aşının çok önemli olduğunu söyledi.

Eğitim öğretimin kesintiye uğramaması için velilerle bir araya geldiklerini belirten Açıkgöz, "Velilerimize e-devlet üzerinden verecekleri onay ile 12 yaş ve üzerindeki evlatlarımızı aşılayabileceğimizi ifade ettik. Öğretmenlerimizin de yardımıyla hızlı bir şekilde onay işlemlerini yaptılar. Bugün itibarıyla 12 yaş grubunun aşılama işlemlerine başladık." dedi.

Açıkgöz, 15-18 yaş öğrencilerin arasında aşılanma oranın yüzde 80'e ulaştığını ifade ederek, "12-15 yaş grubunun aşılama işlemlerinin başlamasıyla ortaokul ve lise düzeyindeki aşı oranımızı hızla yükselteceğiz. Hedefimiz bir hafta içerisinde 12 yaş ve üzeri tüm kardeşlerimizin aşılama işlemlerini tamamlamak. Bu süreçte emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.