Sel felaketinin yaşandığı Sinop'tan 3 günde 578 vatandaşla 115 araç tahliye edildi

ANKARA (AA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğünce, sel felaketinin yaşandığı Sinop'un Ayancık ve Türkeli ilçelerinden 15-17 Ağustos'ta 578 vatandaş ile 115 aracın feribotla tahliyesi gerçekleştirildi.Bakanlıktan...

18 Ağustos 2021 Çarşamba 11:23
Sel felaketinin yaşandığı Sinop'tan 3 günde 578 vatandaşla 115 araç tahliye edildi

ANKARA (AA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğünce, sel felaketinin yaşandığı Sinop'un Ayancık ve Türkeli ilçelerinden 15-17 Ağustos'ta 578 vatandaş ile 115 aracın feribotla tahliyesi gerçekleştirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, selin yaraları kısa zamanda sarılacak, ulaşım konusundaki hasarlar hızlıca giderilecek.

Bölgeye havadan ve karadan yardımlar aralıksız sürerken hasar tespit çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.

Bakan Adil Karaismailoğlu'nun talimatıyla çalışmalar kapsamında Sinop'un Ayancık ve Türkeli ilçelerinde 15 Ağustos'ta 46, 16 Ağustos'ta 53, 17 Ağustos'ta 16 araç olmak üzere toplam 115 araç ve 578 vatandaş bölgeden tahliye edildi.

Ayrıca balıkçı gemileri ve tırlarla ekmek, meyve suyu, su, makarna, bisküvi, çocuk bezi, bebek maması ve ıslak mendil gibi temel ihtiyaçlar Sinop-Ayancık'a ulaştırıldı.

Felaketin yaşandığı ilk gün bölgeye intikal eden Bakan Karaismailoğlu, çalışmaları yerinde inceledi, tahliye seferini gerçekleştiren gemi mürettebatı ve tahliye edilen vatandaşlarla bir araya geldi.

Karaismailoğlu, ulaşımı aksatan hasarların en kısa sürede giderileceğini ifade etti.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.