Selçuk Üniversitesi, TEKNOFEST finalde 50 takım ile yarışıyor

KONYA (AA) - Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğinde Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle İstanbul'da düzenlenen, TEKNOFEST'te Selçuk...

21 Eylül 2021 Salı 16:50
Selçuk Üniversitesi, TEKNOFEST finalde 50 takım ile yarışıyor

KONYA (AA) - Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğinde Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle İstanbul'da düzenlenen, TEKNOFEST'te Selçuk Üniversitesi 50 takımla yer alıyor.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, üniversite olarak TEKNOFEST'in paydaşı olmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

Akademisyenlerinin ve gençlerin hayal dünyasını genişleten her türlü bilimsel çalışmaya destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan Aksoy, "Teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, hem akademisyenlerimize hem de öğrencilerimize yeni ufuklar açıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Aksoy, Selçuk Üniversitesi'nin teknoloji yarışmalarına 4 yılda 484 başvuru yaparak ilk 10 üniversite arasında yer almayı başardığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yıl 145 takım, 465 katılımcı ile başvuru yapan üniversitemizi TEKNOFEST finalde 50 takım temsil ediyor. Bu rakamları önümüzdeki yıllarda daha da artırmayı hedefliyoruz. Çünkü inanıyoruz ki yarınlara umutla bakmamıza vesile olan gençlerimiz, imkan verildiğinde, ülkemizin kalkınmasında daha müreffeh bir geleceğin temininde önemli işler başaracak. TEKNOFEST 2021'in ülkemize hayırlı olmasını temenni ederek yarışmalara katılan bütün takımlara başarılar dilerim."

Anahtar Kelimeler:
Konya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.