Seydişehir’de üreticiye hibeli nohut tohumu verildi

KONYA (AA) - Konya'nın Seydişehir ilçesinde, çiftçilere nohut tohumu desteğinde bulunuldu.Tarım ve Orman İlçe Müdürü Yavuz Ünüvar yaptığı açıklamada, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Tarım Arazilerinin...

15 Mart 2022 Salı 15:48
Seydişehir’de üreticiye hibeli nohut tohumu verildi

KONYA (AA) - Konya'nın Seydişehir ilçesinde, çiftçilere nohut tohumu desteğinde bulunuldu.

Tarım ve Orman İlçe Müdürü Yavuz Ünüvar yaptığı açıklamada, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi" projesi kapsamında, baharlık hububat ve baklagil alanlarının etkinleştirilmesi maksadıyla nadas alanlarının daraltılması ve üretime kazandırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Ünüvar,"Çiftçilere 2009 yılında tescil ettirilen antraknoz hastalığına karşı toleranslı ve uzun boylu olduğundan makineli hasada uygun bir 5 bin kilo Azkan cinsi nohut tohumu dağıtıldı. Bunun yüzde 50'si bakanlık, yüzde 25'i Konya Büyükşehir Belediyesi, yüzde 25'ide çiftçi katkısıyla karşılanmakta. Dağıtımı yapılan 5 bin kilo tohumun 350 dekar bir alanda ekimi yapılacak" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Seydişehir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.