Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Yıldız'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Yıldız, mesajında, kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların tanınması ve bu konuda farkındalık...

07 Mart 2022 Pazartesi 15:45
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Yıldız'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yıldız, mesajında, kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların tanınması ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla tüm dünyada 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlandığını belirtti.

Ülkenin gelişmesinde ve çağdaşlaşmasında büyük emekleri bulunan kadınların, gelecek nesillerin yetiştirilmesinde, dolayısıyla güçlü bir toplumun oluşturulmasında kilit rol üstlendiğini vurgulayan Yıldız, "Dünyamızın her zamankinden daha fazla şefkat, merhamet ve adalete ihtiyaç duyduğu bu günlerde kadınların her alanda etkin olarak yer almasını oldukça önemli buluyoruz ve kadına uygulanan her türlü şiddeti amasız, fakatsız kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Güçlü kadın, güçlü toplum" şiarını rehber edindiklerini aktaran Yıldız, kadınların siyasette, toplum ve iş yaşamında güçlü bir şekilde yer almaya devam edeceğine inandığını belirterek, "Başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere, hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, bizden desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum." açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.