Sivas Masal Evi yeniden hizmete başladı

SİVAS (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğinde, ortak değerlerin nesilden nesile aktarılması ve çocukların hayal güçlerinin geliştirilmesi amacıyla nisan ayında açılan Sivas Masal Evi, elektrik panosunda...

07 Aralık 2021 Salı 17:49
Sivas Masal Evi yeniden hizmete başladı

SİVAS (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğinde, ortak değerlerin nesilden nesile aktarılması ve çocukların hayal güçlerinin geliştirilmesi amacıyla nisan ayında açılan Sivas Masal Evi, elektrik panosunda çıkan yangından sonra yeniden çocukların hizmetine başladı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Sivas Masal Evi'ni ziyaret eden ve çocuklarla çeşitli etkinliklere katılan Vali Salih Ayhan, yangın sonrasında Sivas Masal Evi'nin geçici bir süre kullanılamadığını hatırlattı.

Vali Ayhan, "Gerekli tadilatlarını yaptık ve bugün Sivas Masal Evi'ni öğrencilerimizle tekrar buluşturuyoruz. Çocuklarımız kaldıkları yerden öz yurtlarına yolculuğa devam edebilirler. Çocuklarımızın hayallerini tetiklemek, hayallerini zenginleştirmek ve bu toplumun değerleriyle bütünleştirmek için hep birlikte birçok projeyi daha hayata geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

Burasını çok önemsediklerini vurgulayan Ayhan, "Çıkan yangının izlerini silerek çocuklarımıza kazandırmak için hemen tadilatını yaptık. Burada kışın içeride yazın da bahçesinde çok güzel eğitimler vereceğiz. Yangının izlerini silip, daha da detaylandırarak bütün eksiklikleri gideren eğitim camiamıza teşekkür ediyorum. Sivas İl Özel İdaresi de şehrimizin çocukları için bütün gayretiyle çalışıyor. Bu binayı da çocuklarımıza hediye etti. Masal Evimiz tekrar hayırlı uğurlu olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Sivas Masal Evi, 13 Nisan'da çıkan yangında kullanılamaz hale gelmişti.

Anahtar Kelimeler:
SivasMasal Evi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.