Sivas Valisi Ayhan'dan Kütüphane Haftası mesajı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Salih Ayhan, Kütüphane Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. Ayhan, mesajında, bilimsel ve hayata dair tüm bilgilere ulaşmanın yolunun kitaplardan, dolayısıyla kütüphanelerden ve dijital bilgi bankalarından geçtiğini...

28 Mart 2021 Pazar 11:52
Sivas Valisi Ayhan'dan Kütüphane Haftası mesajı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Salih Ayhan, Kütüphane Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ayhan, mesajında, bilimsel ve hayata dair tüm bilgilere ulaşmanın yolunun kitaplardan, dolayısıyla kütüphanelerden ve dijital bilgi bankalarından geçtiğini belirtti.

Sivas'ın tarihi boyunca kütüphanecilik anlamında zengin bir görünüm sergilediğini aktaran Ayhan, "Eğitimin ve kitapların merkezi olan ilimizde bir zamanlar 15 tane medrese eğitim vermiştir. Bu medreselerin de kütüphaneleri vardır. Günümüze ise bu medreselerin 4 tanesi ulaşabilmiştir. 1761 yılında Numan Efendi’nin açmış olduğu kütüphane 160 yıl Sivas’a hizmet etmiştir. Ziya Bey Kütüphanesi de 1908 yılından bugüne hizmet veren ülkemizdeki 18 yazma eser kütüphanesinden birisidir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 3 şemsinden biri olan Şems-i Sivasi'nin adının verildiği ildeki kütüphanenin Orta Anadolu'nun en büyük kütüphanesi olduğunu vurgulayan Ayhan, şunları kaydetti:

"Kütüphanemizde engelli, yaşlı ve çocuk bölümü gibi pek çok alan düşünülmüş, konferans salonu, kafeterya, sergi salonu, cilt atölyesi, kent arşivi gibi önemli bölümlerde unutulmamıştır. Kovid-19 süreci öncesi 2019 TÜİK verilerine göre Türkiye'de 28 halk kütüphane ile ilimiz 7. sırada yer almıştır. Yine kitap sayısı bakımından da Sivas şanslı illerden olup 468 bin 141 kitap ile 7. sıradadır. Halk kütüphaneleri kullanıcı sayılarında ise 994 bin kişi ile ilimiz 5. sırada kendine yer bulmuştur. Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesi, Atatürk Çocuk Kütüphanesi, Dumlupınar Çocuk Kütüphanesi, Fevzipaşa Çocuk Kütüphanesi, Akıncılar, Altınyayla, Deliilyas, Divriği, Doğanşar, Gemerek, Çepni, Eğerci, Sızır, Yeniçubuk, Gölova, Gürün, Suçatı, Hafik, İmranlı, Kangal, Alacahan, Koyulhisar, Suşehri, Şarkışla, Ulaş, Yıldızeli ve Zara kütüphaneleri de toplamda 478 bin 904 kitap ile ilçelerde okurlarına hizmet vermektedir."

Vali Ayhan, okumanın önemine de vurgu yaparak Kütüphane Haftası'nı kutladı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.