Sivas Valisi Salih Ayhan'dan Kadir Gecesi mesajı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Salih Ayhan, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.Ayhan, mesajında, mübarek üç ayları ramazan ile taçlandıran, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesinin bin aydan daha hayırlı olduğunu...

07 Mayıs 2021 Cuma 14:39
Sivas Valisi Salih Ayhan'dan Kadir Gecesi mesajı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Salih Ayhan, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ayhan, mesajında, mübarek üç ayları ramazan ile taçlandıran, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesinin bin aydan daha hayırlı olduğunu belirtti.

Ramazan ayına veda ederken Kadir Gecesine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Ayhan, şunları kaydetti:

"Bizler de Kur'an'ın indirilmeye başlandığı bu gecenin faziletini, gecenin karanlığında değil karanlıkları ortadan kaldıran kutsal kitabımızda aramalı, barış ve esenlik mesajlarına canı gönülden kulak vermeliyiz. Kadir Gecesi'ni idrak ederken, dünyanın neresinde olursa olsun açların, yoksulların, mahrumların, mağdurların dertleriyle dertlenmeli, yaralarını sarmalı, tüm insanlığın kin, haset, nefret, korku ve ümitsizliğin olmadığı, güven, sevgi, saygı, kardeşlik ve dayanışmanın yer bulduğu bir dünyada yaşaması için dua etmeliyiz. Bu yıl Ramazan'da yine zor bir süreç yaşadık. Her ne kadar bu süreçte salgın kurallarına riayet edildiği düşünülse de artan vakalar sonrası ne yazık ki tam kapanmayı yaşadık. Ancak, şükürler olsun ki özlenen tabloya ulaşacağımız günlerin sinyalini de almaya başladık. Bu sıkıntıdan kurtulduğumuzda inşallah yine camilerimizde coşku ve heyecanla ibadet etmeye devam edeceğiz. Aziz milletimizin ve İslam aleminin mübarek Kadir Gecesi'ni en içten dileklerimle kutluyor, salgın sürecinin biran önce bitmesini arzuluyor, huzur, güven ve barış içerisinde Ramazan Bayramı’na kavuşmayı Cenabı Hakk'tan niyaz ediyorum."



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.