Sivas'ın Zara ilçesinde iki köyde sürü yönetimi elemanı kursu açıldı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Zara ilçesinde iki köyde sürü yönetimi elemanı kursu başlatıldı.Zara Ziraat Odası ile Şehit Vahip Dinler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, ilçeye bağlı Korkut ve Yolören köylerinde sürü yönetimi elemanı...

09 Mart 2022 Çarşamba 15:10
Sivas'ın Zara ilçesinde iki köyde sürü yönetimi elemanı kursu açıldı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Zara ilçesinde iki köyde sürü yönetimi elemanı kursu başlatıldı.

Zara Ziraat Odası ile Şehit Vahip Dinler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, ilçeye bağlı Korkut ve Yolören köylerinde sürü yönetimi elemanı kursu açtı.

Kursta, küçükbaş hayvan ağılı kurma, hayvan barınağı oluşturma, hayvan sağlığı ve tehdit unsurları, yaylımda dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili eğitim veriliyor.

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, "Kurslarımızda kliniker veteriner hekim Samet Hüsem tarafından bilgi veriliyor. 104 saatlik kurs sonunda başarılı olan ve sertifika alan kursiyerler, sürü yöneticileri için tanınan haklardan faydalanabilecek." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
KursSivasZara
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.