Sivas'ta düzenlenen "3. Uluslararası Coğrafya Eğitimi Kongresi" başladı

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Coğrafya Eğitimi Kongresi başladı.SCÜ'den yapılan açıklamaya göre, çevrim içi gerçekleştirilecek kongrenin açılış programına Sivas Valisi Salih...

15 Ekim 2021 Cuma 11:34
Sivas'ta düzenlenen

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Coğrafya Eğitimi Kongresi başladı.

SCÜ'den yapılan açıklamaya göre, çevrim içi gerçekleştirilecek kongrenin açılış programına Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, SCÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç ile yurt içinden ve yurt dışından bilim insanları katıldı.

SCÜ ve Sivas tanıtım filmlerinin izlenmesiyle başlayan programda, Vali Ayhan, Sivas’ta yer alan ve coğrafi özellikleriyle dikkati çeken Sıcak Çermik, Altınkale, Yıldız Dağı Kayak Merkezi gibi kentin turistik yerlerinden bahsetti.

İbni Haldun’un "Coğrafya kaderdir" sözüne atıfta bulunan Rektör Yıldız ise, insan ve doğa arasındaki uyumun önemine değinerek, farklı coğrafyaların insanların hayat tarzına direkt etki ettiğini vurguladı.

Yıldız, coğrafyanın insanlarda birtakım kimlikler oluşturduğuna dikkati çekerek, "Kimliğin oluşmasında etkin olan kültür, toplumu bilmek coğrafya sayesinde mümkündür. Kültürünü ve yaşadığı toplumu bilen kişi, yaşadığı coğrafyanın farkına varır, diğer yerlerden farkını görür ve ona göre bir hayat tarzı oluşturur. Kongremizin bilim dünyasına hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.