Sivas'ta "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri kapsamında sergi açıldı

SİVAS (AA) - Sivas'ta, Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında sergi düzenlendi.Vali Yılmaz Şimşek, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde, Sivas Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen serginin açılışında,...

01 Haziran 2022 Çarşamba 14:33
Sivas'ta

SİVAS (AA) - Sivas'ta, Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında sergi düzenlendi.

Vali Yılmaz Şimşek, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde, Sivas Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen serginin açılışında, kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerini sergileyeceği programın hayırlı olmasını diledi.

Öğrenmeyi tüm hayata yaymak için politika izlediklerini belirten Şimşek, şöyle devam etti:

"Bu yüzden de hayat boyu öğrenme diyoruz. Öğrenmenin yaşı yoktur, 7'den 70'e herkesin eğitim ve öğretimin içerisinde olması gerekiyor. O nedenle de yaygın eğitim faaliyetleri de devletimiz tarafından üstlenilmiş durumda. Bu eğitim faaliyetlerinde memnuniyetle görüyoruz ki halkımızın ilgisi çok büyük, kursiyerlerin çoğunun kadın olması çok memnuniyet verici. Bir erkeği eğitmiş olursanız bir kişiyi eğitmiş olursunuz ama bir kadını eğitirseniz tüm aileyi eğitmiş olursunuz."

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise açılışı yapılan serginin hayırlı olmasını temenni etti.

Kursların açılmasında destek veren kurumlara teşekkür eden Bilgin, "İnşallah hayat boyu öğrenme ve yaygın eğitim olarak toplumumuzun her kesimini, her yaşta eğitmek, bunları hayata kazandırmak ve aile ekonomilerine katkı sağlayacak çalışmaları önünüzdeki süreçte de devam ettireceğiz." dedi.

Sivas Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Baker de kurslar hakkında bilgi vererek, 2021-2022 öğretim yılında 591 öğretmen ve usta öğretici ile bin 853 kurs açtıklarını söyledi.

Baker, kurslara 30 bin 425'i kadın 52 bin 758 kursiyerin katılım sağladığını ifade etti.

Sergide, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin hazırlamış olduğu ahşap yakma tekniği, boncuk çiçek, dekoratif ahşap süsleme, ev aksesuarları, örtü dikimi, ebru, evde tül işi, ev tekstili ürünleri hazırlama, iğne oyası, nevresim takımları dikimi, şiş örgü çanta, örme ve tığ oyası örücülüğü gibi birçok el emeği ürün sergileniyor.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.