Sivas'ta öğrencilere sınav kaygısıyla baş etme yolları anlatıldı

SİVAS (AA) - Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) tarafından, üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için sınav kaygısını iyi yönetme konulu konferans düzenlendi.SBTÜ'den yapılan açıklamaya göre, Ankara Üniversitesi...

09 Nisan 2022 Cumartesi 13:45
Sivas'ta öğrencilere sınav kaygısıyla baş etme yolları anlatıldı

SİVAS (AA) - Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) tarafından, üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için sınav kaygısını iyi yönetme konulu konferans düzenlendi.

SBTÜ'den yapılan açıklamaya göre, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Gülsen Erden’in konuşmacı olarak katıldığı konferans, Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Konferansa öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Erden, öğrencilere kaygı belirtileri, sınav kaygısı ve nedenleri, kaygıyla baş etme, sınavlara verimli hazırlanma gibi konularda bilgiler verdi.

Konferansın ardından Erden’e plaket ve çiçek takdim eden SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, şunları kaydetti:

"Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordine içerisinde yürütmekte olduğumuz 'Lise Öğrencilerine Üniversite Tanıtım ve Mesleki Rehberlik Programı' kapsamında 16 ilçemizde ve il merkezindeki liselerimizde üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerimizle buluştuk. Bu programlarda uyguladığımız anketlerde, öğrencilerimizin önemli bir bölümünün sınav kaygısı yaşamakta olduğunu tespit ettik. Bu tespitten hareketle üniversitemizin sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında sınav kaygısını iyi yönetme konulu konferans düzenledik."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.