Sivas’ta üniversite-sanayi iş birliği protokolü

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (CÜTAM) ile Eksantrik Sanayi ve Ticaret AŞ (ESTAŞ) arasında Ar-Ge protokolü imzalandı. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, söz konusu protokolle kentte...

07 Aralık 2020 Pazartesi 12:58
Sivas’ta üniversite-sanayi iş birliği protokolü

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (CÜTAM) ile Eksantrik Sanayi ve Ticaret AŞ (ESTAŞ) arasında Ar-Ge protokolü imzalandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, söz konusu protokolle kentte üniversite-sanayi iş birliğinin artırılarak devam etmesi ve çalışmaların bilimsel metotlar ışığında yürütülmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında CÜTAM ve ESTAŞ’ta bulunan laboratuvarlar, araştırma ve geliştirme projeleri için ortak kullanılacak, eğitim faaliyetleri, bilimsel yayın gibi çalışmalar da birlikte yürütülecek.

Protokolün imzalanmasının ardından açıklama yapan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, “Bu protokolle hem bizim hocalarımız ESTAŞ’ın imkanlarından hem de ESTAŞ’taki arkadaşlarımız bizim merkezi laboratuvarımızdan yararlanabilecek. Bunun devamı da gelecek.” ifadelerini kullandı.

ESTAŞ Genel Müdürü İsmail Timuçin de anlaşmanın ardından üniversiteyle birlikte faydalı çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş, CÜTAM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şimşir ile ESTAŞ Ar-Ge Müdürü Fatih Özaydın da katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.