Sorgun'da gölet ve derelerde su seviyesi düştü

YOZGAT (AA) - Sorgun’da sonbahar ve kış mevsiminin kurak geçmesinedeniyle gölet ve dereler kuruma noktasına geldi.Tarım ve Orman İlçe Müdürü Yusuf Canbolat, bu yıl havaların çok kurak gitmesiyle nedeniyle göletlerdeki su seviyensin aşırı...

28 Aralık 2020 Pazartesi 14:56
Sorgun'da gölet ve derelerde su seviyesi düştü

YOZGAT (AA) - Sorgun’da sonbahar ve kış mevsiminin kurak geçmesinedeniyle gölet ve dereler kuruma noktasına geldi.

Tarım ve Orman İlçe Müdürü Yusuf Canbolat, bu yıl havaların çok kurak gitmesiyle nedeniyle göletlerdeki su seviyensin aşırı derecede düştüğünü söyledi.

Sonbahar ve kış mevsiminde ilçenin çok az yağış aldığını ifade eden Canbolat, "Bu durum çiftçilerimizi ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızı olumsuz etkiledi. İlçemizde üretim yapan Yozgat Şeker Fabrikası’na su sağlayan Mükremin Göleti kuruma noktasına geldi. Yetkililer Delibaş Deresi’nden kurulan sistemle gölete su takviyesi yaparak soruna çözüm bulmaya çalışıyor. Allah’tan dileğimiz ülkemizin bir an önce yeterli yağış alması ve bu tehlikenin kısa süre atlatılması." dedi.


Anahtar Kelimeler:
SuSorgunGölet Ve Dereler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.