Sosyal uyum ve yaşam eğitimi için yabancı vatandaşlara kurs veriliyor

KARAMAN (AA) - Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Halk Eğitim Merkezinde başlayan Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitim (SUYE) Programı kapsamında yabancı kursiyerler, kurs programına katıldı.Işık, şartların insanları ülkelerinden ayrılmaya mecbur...

22 Mart 2022 Salı 13:54
Sosyal uyum ve yaşam eğitimi için yabancı vatandaşlara kurs veriliyor

KARAMAN (AA) - Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Halk Eğitim Merkezinde başlayan Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitim (SUYE) Programı kapsamında yabancı kursiyerler, kurs programına katıldı.

Işık, şartların insanları ülkelerinden ayrılmaya mecbur ettiğini söyledi.

Türkiye'de misafir edilen yabancılara her türlü yardımın yapıldığını anlatan Işık, şunları kaydetti:

"Kendinizi hiçbir zaman bizlerden ayrı görmeyin. Belki bazı olumsuz şeyleri duyuyorsunuz. Ama bunlar kesinlikle sizlere karşı olan şeyler değil. Biz Türk-Suriyeli kardeşiz. Bunu unutmayalım. Hem din kardeşiyiz hem de kültürel bağlarımız yüzyıllardır devam ediyor. Bu ortak noktalarımızı koruyarak birlikte huzur ve güven içinde yaşayacağız."

Program kapsamında iki ay içinde 1075 kişiye kurs verileceği bildirildi.

Anahtar Kelimeler:
KursKaraman
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.