Talas Belediyesinden "ramazan davulu" açıklaması

KAYSERİ (AA) - Talas Belediyesinden, ilçede ramazan ayında sahurda davul çalınıp çalınmayacağına ilişkin açıklama yapıldı.Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "öğrenci şehri" Talas'ta çok sayıda öğrencinin,...

31 Mart 2022 Perşembe 15:44
Talas Belediyesinden

KAYSERİ (AA) - Talas Belediyesinden, ilçede ramazan ayında sahurda davul çalınıp çalınmayacağına ilişkin açıklama yapıldı.

Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "öğrenci şehri" Talas'ta çok sayıda öğrencinin, "ramazan davulu" konusunda çözüm talebinde bulunduğu aktarıldı.

Teknolojinin gelişmesinin de insanların kendi imkanlarıyla sahura kalkabilmesini mümkün kıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Son dönemlerde ramazan davulu geleneğinin/kültürünün uzağında gerçekleşen bazı uygulamalar nedeniyle sayın kaymakamımız ile birlikte ilçemizde davul çalınmasının önüne geçen sözlü bir prensip kararı almıştık. Ancak konuya duyulan hassasiyet, ilçemiz sakinlerinden gelen yoğun talep ve sosyal medyadaki ölçüsüz tartışmalar, bu prensip kararından vazgeçmemizin doğru olacağı kanaatini oluşturmuştur. Bu doğrultudaki karar ve takip, Kayseri Valiliğimiz tarafından yerine getirilecektir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.