Taşeron işçilerin kadroya alınması

- Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ağar: - "Bu hazırlanırken iki Bakanlığımızın yapmış olduğu büyük yanlışlık var. Bunların düzelmesi lazım"

26 Ocak 2018 Cuma 12:28
Taşeron işçilerin kadroya alınması

KONYA (AA) - Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, taşeron işçilerin kadroya alınmasında iki bakanlığın büyük yanlış yaptığını öne sürerek, bunların düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Ağar, Karayolları 3. Bölge Müdürlüğünde, işçilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Taşeron konusunun Türkiye'de ilk kez Yol-İş Sendikası tarafından dile getirildiğini belirten Ağar, "2010 yılında bu işin temelini attığımızdan itibaren dava açarak, 9 bin 917 arkadaşımızı bu teşkilatın işçisi yapma başarısına ulaştık. Ondan sonra kamuda çalışan diğer arkadaşlarımızın da kadroya geçmesini dillendirdik." diye konuştu.

Ağar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da "Sadece asıl iş değil, yardımcı işleri yapan da kadroya geçsin" diye talepte bulunduklarını, bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla "asıl işi yapanın da yardımcı işi yapanın da kadroya geçmesi" için çalışma başlatıldığını anlattı.

Son çıkan kanun hükmünde kararnamede (KHK) Karayolları Teşkilatı ile Yol-İş Sendikası üyelerinin kapsam dışı kaldığını gördüklerini vurgulayan Ağar, asıl işi yaptığı halde görmezden gelinen bu işçilerin kadroya alınması için kamuoyu oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

KHK hazırlanırken konuya hakim taraflara fikrinin sorulmadığını savunan Ağar, "Hadi bize sormadınız, çalıştıran Karayolları Genel Müdürlüğüne sorun. O da sorulmadı ve hata üzerine hata yapıldı." dedi. Ağar, şu ifadeleri kullandı:

"Bunu hazırlayanları suçlamak lazım. Aslında yetkililerimiz 'Siz bunu nasıl eksik hazırladınız? Nasıl yanlış hazırladınız? Bir tarafı mutlu ediyorsunuz, bir tarafı mağdur ediyorsunuz' diye sorgulamalı. Cumhurbaşkanı nereden okusun onların hepsini? Eksik üzerine eksik. Bilenlere de sormuyorsunuz. Karayollarına bir sor, bu adamlar ne iş yapıyor? Tabii burada Karayolları Genel Müdürlüğünün de eksiği var."

Yol-İş Sendikası olarak kapsam dışı kalan işçilerin kadroya geçmesi için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Ağar, işin peşini bırakmayacaklarını, haksızlığa uğradıklarını her yerde söyleyeceklerini anlattı.

- "Bir tarafı mutlu edip, bir tarafı mağdur etmek kimseye yakışmaz"

Ağar, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve sendikaların ortak amacının "taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi" olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bir iş yapılıyorsa doğru yapılması lazım. Bir tarafı mutlu edip, bir tarafı mağdur etmek kimseye yakışmaz. O nedenle biz istiyoruz ki herkes mutlu olsun. Amaç taşeron işçilerin kadroya geçmesiyse onun gayretini göstermek lazım. Bu hazırlanırken iki Bakanlığımızın yapmış olduğu büyük yanlışlık var. Bu yanlışlığı Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız da inceleyemez. Onlara güvendiği için onları dinler. Dolayısıyla düzenleme, bir yanlış içerisinde devam ediyor. Bunların düzelmesi lazım. Sonuçta Kuran-ı Kerim ayeti değil. Düzeltmek istendikten sonra hepsi düzeltilir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.