Terör örgütü MLKP'ye yönelik Eskişehir merkezli soruşturmada tutuklanan sanık hakim karşısında

- Mahkeme heyeti, sanığın 7 aylık tutukluluk süresini göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi

23 Kasım 2023 Perşembe 13:24
Terör örgütü MLKP'ye yönelik Eskişehir merkezli soruşturmada tutuklanan sanık hakim karşısında

ESKİŞEHİR (AA) - Terör örgütü MLKP'ye yönelik Eskişehir merkezli soruşturma kapsamında tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanık Sude Ç. ile avukatı katıldı.

Hakkındaki suçlamayı reddeden sanık Sude Ç, "Suç teşkil eden bir şey yapmadım. 7 aydır tutukluyum. Tahliyemi talep ederim." dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine ve duruşmanın 25 Ocak'a ertelenmesine hükmetti.

Terör örgütü MLKP'ye yönelik Eskişehir merkezli 8 ilde 30 Nisan'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 3'ü Yeşil Sol Partiden (YSP) milletvekili adayı 10 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında savcılıktaki ifadelerinin ardından sulh ceza hakimliğine sevk edilen zanlılardan YSP Eskişehir üçüncü sıra milletvekili adayı Muslum Koyun "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmış, 9 şüpheli ise ev hapsi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Cumhuriyet savcısının ev hapsi kararına itirazı üzerine tekrar gözaltına alınan şüphelilerden Sude Ç. ise 5 Mayıs'ta tutuklanmıştı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından şüpheliler hakkında ayrı iddianameler düzenlendi.

Sanık Sude Ç. için hazırlanan 53 sayfalık iddianamede, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.