Türk Kızılayın gönderdiği tıbbi malzemeler Hindistan Kızılhaçına teslim edildi

- Teslim edilen kolilerin üzerinde, Türkçe, Hintçe ve İngilizce Mevlana'nın, "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var" sözü ile "Türkiye'den Hindistan halkına sevgilerle" ifadesine yer verildi

27 Mayıs 2021 Perşembe 12:18
Türk Kızılayın gönderdiği tıbbi malzemeler Hindistan Kızılhaçına teslim edildi

ANKARA (AA) - Türk Kızılay, Kovid-19 salgınından etkilenen Hindistan halkına destek olmak için iki kargo uçağı dolusu tıbbi malzemeyi, Indira Gandhi Uluslararası Havaalanı'nda Hindistan Kızılhaçı'na teslim etti.

Türk Kızılaydan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan'ın da katılımıyla Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan Hindistan'a uğurlanan uçaklar, başkent Yeni Delhi'deki Indira Gandhi Uluslararası Havaalanı'na ulaştı.

Havaalanında ekipleri karşılayan Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçisi Fırat Sunel, ülkede durumun çok ciddi boyutlara ulaştığını ve Türk Kızılayın desteğinin bu anlamda çok kıymetli olduğunu vurguladı.

Hindistan'a yapılan yardımların içeriğini, Türk Kızılay ve Sağlık Bakanlığınca hazırlanan oksijen tüpleri, oksijen jenaratörleri, solunum cihazları, ilaç ve çeşitli tıbbi malzemeler oluşturuyor.

Salgının başından bu yana 46 ülkeye 26 milyon lira değerinde insani yardım malzemesini gönderen Kızılay, üzerinde Türkçe, Hintçe ve İngilizce Mevlana'nın, "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var." sözü bulunan ve "Türkiye'den Hindistan halkına sevgilerle" yazan kolileri Hindistan Kızılhaçı görevlilerine teslim etti.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.