Türkiye, Mogadişu'daki terör saldırısı nedeniyle Somali'ye başsağlığı diledi

24 Temmuz 2023 Pazartesi 21:34
Türkiye, Mogadişu'daki terör saldırısı nedeniyle Somali'ye başsağlığı diledi

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, Somali'nin başkenti Mogadişu'da gerçekleşen terör saldırısını kınayarak başsağlığı ve yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Bakanlık, Somali'de meydana gelen terör saldırısı hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Somali’nin başkenti Mogadişu’da bugün askeri bir akademiye yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında Somali Ulusal Ordusu’ndan can kayıpları ve yaralılar bulunduğu derin üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyor, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınları ile dost ve kardeş Somali halkına ve hükümetine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca açıklamada, Türkiye'nin bugüne kadar olduğu gibi terörle mücadelesinde "dost ve kardeş" Somali'nin yanında olmaya devam edeceği belirtildi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki bir askeri eğitim üssüne düzenlenen intihar saldırısında 25 asker yaşamını yitirmişti.

Saldırıyı terör örgütü Eş-Şebab üstlenmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.