Ulus'taki Ankara Zafer Anıtı restore ediliyor

- Anadolu Organize Sanayi Bölgesi tarafından, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı iş birliğinde restore edilecek anıtın özgünlüğüne sadık kalınacak

26 Haziran 2021 Cumartesi 12:11
Ulus'taki Ankara Zafer Anıtı restore ediliyor

ANKARA (AA) - Altındağ ilçesi Ulus Meydanı'ndaki Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan Ankara Zafer Anıtı, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (Anadolu OSB) tarafından, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı iş birliği ile özgün yapısına sadık kalınarak restore ettiriliyor.

Anadolu OSB'den yapılan açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, anıtın restorasyonunun yapılmasından mutluluk duyduklarını belirtti.

Restorasyonun ilk haftasının geride kaldığını bildiren Tuncay, şu bilgileri verdi:

"Restorasyon çalışmasında kesinlikle kimyasal madde kullanılmıyor. Temizlik, mekanik yöntemle yapılıyor. Eserin özgünlüğüne sadık kalınacak. Anıtın etrafındaki asker ve kadın heykellerinin temizliği tamamlandı ve taş temizliğine geçilecek. Temizliğin ardında da nem testleri, koruma ve rötuşlar tamamlanacak. Dikkatli bir şekilde çalışmalar devam ediyor."

- "Bunu bir gönüllük projesi olarak yapıyoruz"

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ise Cumhuriyetin kuruluşundan sonra ilk heykel olma özelliği taşıyan Ankara Zafer Anıtı'nın Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel tarafından yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu eserin en büyük özelliklerinden birisi de o dönem Türkiye halkı Kurtuluş Savaşı kahramanlarına bir şükran simgesi olarak, kendi cebinden yaptırdı. 94 yıl önce nasıl ki milletimiz Kurtuluş Savaşı kahramanlarına bir minnet duygusuyla masrafını kendileri karşıladıysa, şimdi de Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Daire Başkanlığımızla iş birliği halinde bunu bir gönüllük projesi olarak yapıyoruz."

Anahtar Kelimeler:
Zafer Anıtı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.