UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Beypazarı'nda tarihte yolculuk yapma imkanı

ANKARA (AA) - Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Beypazarı'nın ziyaretçilerine tarihte yolculuk yapma imkanı sunduğunu söyledi.Kaplan, ilçenin bünyesinde çok sayıda tarihi eseri,...

05 Ocak 2021 Salı 17:57
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Beypazarı'nda tarihte yolculuk yapma imkanı

ANKARA (AA) - Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Beypazarı'nın ziyaretçilerine tarihte yolculuk yapma imkanı sunduğunu söyledi.

Kaplan, ilçenin bünyesinde çok sayıda tarihi eseri, hanları ve hamamları barındırdığını kaydetti.

Göreve gelmelerinin akabinde ilçenin, barındırdığı tarihi eserleri, konakları ve diğer bazı önemli mekanlarıyla UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınması için çok çaba gösterdiklerini anlatan Kaplan, 2020 yılının bu gelişmenin yaşanması açısından önemli olduğunu ifade etti.

Kaplan, bu gelişmenin ilçeye ilgiyi artırdığını aktararak, "Bu anlamda yabancı turist sayısının da artması bekleniyor. Beypazarı gerçekten görülmeğe değer ilçeler arasında bulunuyor." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Beypazarı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.