Vali İbrahim Akın'dan Nevruz Bayramı mesajı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.Vali Akın, mesajında, baharın gelişi ve tabiatın canlanışını müjdeleyen, bolluk ve bereketin simgesi Nevruz Bayramı'nın yüzyıllardır geniş...

20 Mart 2022 Pazar 15:21
Vali İbrahim Akın'dan Nevruz Bayramı mesajı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Akın, mesajında, baharın gelişi ve tabiatın canlanışını müjdeleyen, bolluk ve bereketin simgesi Nevruz Bayramı'nın yüzyıllardır geniş bir coğrafyada coşkuyla kutlandığını anımsattı.

Nevruzun, tüm dünyaya sevgi, kardeşlik, barış, hoşgörü gibi değerlerin kıymetini hatırlatan önemli bir bayram olduğunu vurgulayan Akın, şunları kaydetti:

"Bizler, millet olarak sahip olduğumuz farklılıklarımızı, kültürel dokumuzu oluşturan birer zenginlik olarak görmekteyiz. Geçmişten günümüze ilmek ilmek işleyerek büyük bir gururla taşıdığımız bu zenginlik, milletimizin birlik ve beraberliğini güçlendiren temel unsurlardan birisi olmuştur. Bu bilinçle sahip olduğumuz kültürel mirasın ve bu mirasın önemli bir parçası olan nevruz kültürünün en iyi şekilde korunması ve yarınlara aktarılması konusunda hepimize büyük sorumluluk düşmektedir. Mutlu ve acı günlerimizde birbirimize kenetlendiğimiz gibi tabiatın canlandığı nevruzda da bir arada olmamız gücümüzü ve kardeşliğimizi perçinleyerek, toplumsal huzurumuzu daha da arttıracaktır. Bu duygularla, milletimizin ve bu kadim kültürün önemli bir halkası olan Nevruz Bayramı'nı kutluyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.