Vali Şimşek ve Başkan Özdemir'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

NİĞDE (AA) - Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.Vali Şimşek, mesajında, Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı...

26 Ekim 2021 Salı 12:29
Vali Şimşek ve Başkan Özdemir'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

NİĞDE (AA) - Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Şimşek, mesajında, Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı kazanarak Cumhuriyetle taçlandırıldığı günün 98. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşadıklarını belirtti.

29 Ekim 1923'te Türk milletinin istiklal ve istikbali için eşi benzeri görülmemiş bir mücadele verdiğine dikkati çeken Şimşek, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetin ilanıyla Türk Devletinin varlığı ve istiklali ebedileşmiş, kişisel haklar, eşitlik ve özgürlük kavramları toplumsal hayatımızda yer almaya başlamış, herkesin yönetime katılma hakkı tanınarak, bireylerde vatandaşlık bilincinin oluşmasının temelleri atılmıştır. Bugün bizlere düşen en önemli görev atalarımızdan almış olduğumuz en değerli mirasımız olan cumhuriyeti gelecek nesillerimize anlatmak, aktarmak ve sahip çıkmak olmalıdır. Başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı ve milleti uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum."

Belediye Başkanı Emrah Özdemir de mesajında, şu ifadeleri kullandı:

"29 Ekim yeni bir soluk ve heyecanla her türlü baskı, zorlama ve yıldırmaya karşı milletin çelikten iradesini ortaya koyarak kendi kendini yönetme iradesini ortaya koymanın adıdır. Aziz Atatürk ve silah arkadaşlarının asil kanlarıyla imzaladıkları bağımsızlık senedi tüm dünyaya bugün ilan edilmiştir. Aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle yad ediyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.