Yahyalı'da halı dokuma kursu açılması için protokol imzalandı

KAYSERİ (AA) - Yahyalı Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR ve KAYMEK işbirliğinde yöresel kilim dokuma meslek edindirme kursu açılmasına yönelik protokol imzalandı.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yahyalı Kadın...

30 Mart 2021 Salı 14:45
Yahyalı'da halı dokuma kursu açılması için protokol imzalandı

KAYSERİ (AA) - Yahyalı Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR ve KAYMEK işbirliğinde yöresel kilim dokuma meslek edindirme kursu açılmasına yönelik protokol imzalandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yahyalı Kadın ve Gençlik Merkezi'ndeki törene, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İŞKUR Kayseri İl Müdürü Ayşe Ak, KAYMEK Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı ve kadınlar katıldı.

Kurs hakkında bilgi veren Öztürk, Yahyalı halısının kentin markası olduğunu belirterek, bu kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Yahyalı halısını gelecek nesillere aktarmanın önemini vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:

"Yahyalı halısı bizim kültürel bir mirasımız. Bu mirasın unutulmaması için her türlü gayreti gösteriyoruz. Bu projeye gönüllü olarak katkı sağlayan Yahyalılı hanım kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. El tezgahlarında kadınlarımız tarafından dokunarak ortaya çıkan bu sanat eserlerinin değerini, başta Amerika olmak üzere birçok ülkede bizden çok daha iyi biliyorlar. Kursumuzun finansmanını sağlayan Türkiye İş Kurumuna teşekkür etmek istiyorum. Kursumuza katılacak 25 kursiyerimize günlük kişi başı 45 lira ödeme yapacaklar. İlçemize hayırlı, uğurlu olsun."

İŞKUR Kayseri İl Müdürü Ayşe Ak da İŞKUR olarak özellikle kadınların istihdama katkılarını sağlamak, mesleki yeterliliklerini geliştirmeleri için benzer projelere destek olduklarını belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.