Yasa dışı yakalanan kuşlar doğaya salındı

- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: - "Avcılığı yasak türlerin satışını yapanlarla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek"

04 Aralık 2023 Pazartesi 17:36
Yasa dışı yakalanan kuşlar doğaya salındı

ANKARA (AA) - Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri, yasa dışı yakalanan çeşitli türlerde toplam 902 kuşa el koyarak, kuşları doğal yaşam alanına saldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Edirnekapı’da avlanması yasak saka, iskete, florya, bıldırcın ve beç tavuğu gibi doğa kuşlarını yakalayarak satışlarını yapan 24 şahsa yaklaşık 2 milyon lira ceza verildi. El
konulan 633 saka, 224 iskete, 24 florya, 19 bıldırcın ve 2 beç tavuğu doğaya salındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğüne bağlı İstanbul Şube Müdürlüğüne CİMER üzerinden gelen ve yasa dışı yakalanan doğa kuşlarının satışı yapıldığı yönündeki ihbarı değerlendiren ekipler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Edirnekapı Kuş Pazarı olarak bilinen adreste denetim gerçekleştirdi. Denetimde, yasa dışı yakalanan kuşlara el konuldu.

Açıklamada, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın, sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yaptığı belirtildi. Paylaşımında kanatlılara ait sayılar veren Yumaklı, "Avcılığı yasak türlerin satışını yapanlarla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Biyoçeşitliliğimize göz dikenlere göz açtırmayacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.