Yaylalar yılkı atlarıyla şenlendi

ANKARA (AA) - Anadolu'da yabani at olarak bilinen ve genellikle insanlardan uzak bölgelerde yaşayan yılkı atları, Ankara Beypazarı dağlarında görüldü. Beypazarı'nın yüksek kesimlerinde yer alan Karaşar Dağları'nda vatandaşlar...

06 Temmuz 2018 Cuma 12:18
Yaylalar yılkı atlarıyla şenlendi

ANKARA (AA) - Anadolu'da yabani at olarak bilinen ve genellikle insanlardan uzak bölgelerde yaşayan yılkı atları, Ankara Beypazarı dağlarında görüldü.

Beypazarı'nın yüksek kesimlerinde yer alan Karaşar Dağları'nda vatandaşlar tarafından sürü halinde görüntülenen yılkı atları hakkında konuşan belde sakinlerinden Ali Özdamar, yılkı atlarının Anadolu köylerinde at kullanan çiftçilerin, kış aylarında atları besleyebilecek maddi gücü olmadığından, bu atları kendi kendine yiyecek bulması için doğaya saldıklarını, havalar düzeldiğinde de yakalayabildiklerini tekrar çeşitli işlerde kullandıklarını anlattı.

Yılkı atlarının yeniden Beypazarı'nda görüntülenmesinin, doğa tutkunlarını heyecanlandırdığını aktaran Özdamar, "Beldemizde belediye olduğu dönemlerde yaylalara gezi yaptığımızda atları görüyorduk. Çok iyi beslenmiş, çok çevik ve atik olduklarını görüyorduk. İnsanların kendilerine yaklaşmalarına müsaade etmiyorlar ve hemen kaçışıyorlardı." şeklide konuştu.

Anahtar Kelimeler:
BeypazarıYılkı Atları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.