Yıldızeli'nde minikler "Orman Haftası" kapsamında fidan dikti

SİVAS (AA) - Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde anaokulu öğrencileri "Orman Haftası" kapsamında fidan dikme etkinliğine katıldı.İlçe Orman İşletme Şefliğinin koordinesinde Yıldızeli Anaokulunda gerçekleştirilen etkinliğe, Kaymakam...

24 Mart 2022 Perşembe 15:23
Yıldızeli'nde minikler

SİVAS (AA) - Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde anaokulu öğrencileri "Orman Haftası" kapsamında fidan dikme etkinliğine katıldı.

İlçe Orman İşletme Şefliğinin koordinesinde Yıldızeli Anaokulunda gerçekleştirilen etkinliğe, Kaymakam Şeref Gülyer de katıldı.

Gülyer ile Tarım ve Orman Bakanlığının yayınladığı videoyu izleyen minikler, daha sonra hazırlanan saksılara çam fidanlarını dikti.

Etkinliğin sonunda Gülyer, öğrencilere orman gönüllüsü rozeti taktı.

Okul müdürü Sefer Karaman, geçen yıl yaz aylarında yaşanan yangınların ormanların önemini bir kez daha gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Eğitim planımızın içine yerleştirdiğimiz TEMA etkinlikleriyle çocuklarımız çevre koruma bilinci edindiler. Bugün İlçe Orman İşletme Şefliği ile ortaklaşa düzenlediğimiz programla çocuklarımız ilk fidanlarını diktiler. Saksılara dikilen fidanlar büyüdükten sonra okul bahçesine nakledeceğiz. Fidanlar böylece çocuklarımızla büyüyecek ve toplamda okulumuza 40 çam ağacı kazandırmış olacağız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.