Yılkı atları mahalleye indi

ANKARA (AA) - Anadolu'da "yabani at" olarak bilinen ve genellikle insanlardan uzak bölgelerde yaşayan yılkı atları, aç kalınca Ankara'nın Beypazarı ilçesinde mahalleye indi. Beypazarı Karaşar ve Kapaklı yaylalarında sıkça...

03 Ekim 2018 Çarşamba 11:11
Yılkı atları mahalleye indi

ANKARA (AA) - Anadolu'da "yabani at" olarak bilinen ve genellikle insanlardan uzak bölgelerde yaşayan yılkı atları, aç kalınca Ankara'nın Beypazarı ilçesinde mahalleye indi.

Beypazarı Karaşar ve Kapaklı yaylalarında sıkça görünen yılkı atları, aç kalınca Karaşar Mahallesine indi. Atları gören vatandaşlar elleriyle atları beslemeye çalıştı.

Mahale sakinlerinden Mehmet Kaytanbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha kar yağmadan yılkı atlarının çok erken yayladan köylere inerek, yiyecek aramaya başladığını söyledi.

Atların mahalleliler tarafından beslendiğini ifade eden Kaytanbıyık, "Çok atik ve hareketli oldukları her hallerinden belli oluyor. Kışın yaylalarda yaşayan atlar, kar yağdığında ağaçların altına sığınarak yaşamlarını sürdürüyor." dedi.

Anahtar Kelimeler:
BeypazarıYılkı Atı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.