Yozgat'ta engelli gencin askerlik hayali gerçekleştirildi

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Yenifakılı ilçesinde asker olma hayali kuran 23 yaşındaki bedensel engelli Eren Topçu'ya bir günlük temsili askerlik yaptırıldı.Eskiören köyünde yaşayan Topçu, askerlik olma hayalini İlçe Jandarma Komutanlığına...

19 Ağustos 2021 Perşembe 14:14
Yozgat'ta engelli gencin askerlik hayali gerçekleştirildi

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Yenifakılı ilçesinde asker olma hayali kuran 23 yaşındaki bedensel engelli Eren Topçu'ya bir günlük temsili askerlik yaptırıldı.

Eskiören köyünde yaşayan Topçu, askerlik olma hayalini İlçe Jandarma Komutanlığına bildirdi.

Engelli gencin isteğini geri çevirmeyen Yenifakılı Jandarma Komutanlığı, Topçu için bir günlük askerlik programı ve yemin töreni düzenledi.

Üniforma giyip, silah arkadaşlarıyla karavanadan yemek yiyen Topçu, bir günlük de olsa asker olmanın mutluluğunu yaşadı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan temsili törende ise Topçu, ellerini silah ve Türk Bayrağına koyarak yemin etti.

Törene, Yenifakılı Kaymakamı Mehmet Abdulkadir Güvenç, Belediye Başkanı Soner Yalçın, Eskiören köyü muhtarı Gencebay Delibaş, askeri personel ve Topçu'nun yakınları katıldı.

Yemin töreninin ardından Kaymakam Güvenç, Topçu'ya temsili terhis belgesi ile Türk Bayrağı hediye etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.