Yüce Divan'da yargılanan eski Danıştay üyelerinin ilk duruşması tamamlandı

- FETÖ üyeliğinden 9 yıl hapis cezası verilen eski Danıştay üyesi Hamza Eyidemir, gelecek duruşmada tanık olarak dinlenecek - Suçtan zarar gördüğü belirtilen, meslekten ihraç edilen ve açtığı dava sonucu göreve iade edilen hakim Gülay Tezcan'ın, duruşmaya çağrılmasına karar verildi

24 Kasım 2020 Salı 13:46
Yüce Divan'da yargılanan eski Danıştay üyelerinin ilk duruşması tamamlandı

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yöneticiliği ve üyeliği suçlarından hapis cezasına çarptırılan eski Danıştay üyeleri Galip Tuncay Tutar, Vahit Bektaş ve Bülent Olcay'ın, "görevi kötüye kullanma" suçu yönünden Yüce Divan'da yargılandıkları davanın ilk duruşması tamamlandı.

Duruşmaya verilen aranın ardından heyet başkanı Hasan Tahsin Gökcan, ara kararları açıkladı. Buna göre, FETÖ üyeliğinden 9 yıl hapis cezası verilen eski Danıştay üyesi Hamza Eyidemir'in, gelecek duruşmada tanık olarak dinlenmesine karar verildi.

Suçtan zarar gördüğü belirtilen, meslekten ihraç edilen ve açtığı dava sonucu göreve iade edilen hakim Gülay Tezcan'ın, çağrı kağıdıyla duruşmaya çağrılmasına hükmedildi.

Danıştay Başkanlığına yazı yazılarak, Kimse Yok Mu Derneği ile ilgili kararın imza sürecinin sorulması, kararların üyeler tarafından hangi tarihlerde imzalandığı, imzalarda gecikme yaşanıp yaşanmadığı hususlarında bilgi istenmesi kararlaştırıldı.

Sanık Galip Tuncay Tutar'a savunmasını hazırlaması için süre veren heyet, avukatı bulunmayan Tutar'a Ankara Barosu'ndan avukat görevlendirilmesi için yazı yazılmasına karar verdi.

Heyet, Bülent Olcay'ın, Anayasa Mahkemesine yaptığı bireysel başvuru dosyasının, bu davada bekletici mesele yapılarak durma kararı verilmesi talebini reddetti.

Duruşma, 16 Şubat 2021'e ertelendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.