Zabıta ekiplerinden 78 iş yeri hakkında "haksız kazanç" tutanağı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, kent genelinde fahiş fiyat ve düşük gramaja karşı 300 iş yerini denetledi, 78 iş yeri hakkında ceza uygulanmak üzere tutanak tuttu.Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya...

11 Şubat 2022 Cuma 11:41
Zabıta ekiplerinden 78 iş yeri hakkında

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, kent genelinde fahiş fiyat ve düşük gramaja karşı 300 iş yerini denetledi, 78 iş yeri hakkında ceza uygulanmak üzere tutanak tuttu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, zabıta ekiplerinin fahiş fiyat ve haksız kazanç sağlayanlara karşı denetimleri sürüyor.

Kent genelinde 300 iş yerinde "6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmelikleri" gereğince denetim yapıldı.

Denetimlerde tüketiciyi aldatmaya ve haksız kazanç sağlamaya yönelik satış yapan 78 iş yeri hakkında ilgili kanun ve yönetmeliğe istinaden yasal işlem yapılmak üzere tespit tutanağı düzenlendi.

Tutanaklar yasal işlem yapılmak üzere Ticaret İl Müdürlüğüne teslim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.