30 Ağustos Törenlerinin İlk Adresi Anıtkabir

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda resmi törenlerin adresi Ankara olacak. İlk tören Anıtkabir'de düzenlecek. Akşam saatlerinde Beştepe'de düzenlenecek resepsiyonun ise özel konukları olacak.

30 Ağustos 2017 Çarşamba 09:50
30 Ağustos Törenlerinin İlk Adresi Anıtkabir

Ankara'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı için ilk tören Anıtkabir'de yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Atatürk'ün huzuruna çıkacak.

Resmi törenlerin ikinci adresi ise, Beştepe olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkomutan sıfatıyla tebrikleri kabul edecek.

Geçtiğimiz yıl, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından tankların ve askeri araçların yer aldığı geçit töreni kaldırılmıştı. O tören bu yıl da yapılmayacak; yerine saat 13.00’te Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Ulus'ta bulunan Birinci Meclis arasında geçit töreni düzenlenecek.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın akrobasi timleri Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK, Gölbaşı üzerinde gösteri uçuşu yapacak.

Resmi törenlerin son durağı yine Beştepe olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde, 30 Ağustos resepsiyonu düzenlenecek.

Resepsiyona, bakanlar ve milletvekillerinin yanısıra sanat, spor ve iş dünyası ile çeşitli meslek kuruluşlarının temsilcileri de katılacak.

Resepsiyonun özel davetlileri de var; Trabzon'un Maçka ilçesinde PKK tarafından şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün ailesi, İzmir adliyesi önünde düzenlenen terör saldırısında şehit düşen 43 yaşındaki Fethi Sekin'in ailesi, teröritler tarafından şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün ailesi ve PKK'lı teröristlerin saldırısıyla şehit olan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın ailesinin resepsiyona katılması bekleniyor.

Son Güncelleme: 30.08.2017 10:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.