Ali Özkaya: ''Kemal Kılıçdaroğlu Diyet Borcunu Ödüyor''

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Ali Özkaya, Çetin Altan'ın sunduğu "Ankara Konuşuyor" programına konuk oldu.

02 Ocak 2018 Salı 12:25
Ali Özkaya: ''Kemal Kılıçdaroğlu Diyet Borcunu Ödüyor''

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Özkaya, 15 Temmuz'la ilgili;

''15 Temmuz bu vatanın kutsal topraklarına karşı yapılmış bir terör eylemidir. Cumhurbaşkanımızın ''Sokağa Çıkın'' sözünden sonra millet sokaklara dökülmüş ve korkuyu korkutmuştur. O gün millet sabaha kadar uyumamış, hızlı bir şekilde darbe girişimi püskürtülmüştür.
15 Temmuz sonrası hızlı bir şekilde OHAL ilan ettik. Baktığımız zaman Almanya, Fransa, İngiltere de bizimkiyle kıyaslanınca daha küçük olaylarda Ohal ilan edildi. Bizim de böyle bir olay sonrası OHAL ilan etmemiz gayet tabiidir. 15 Temmuz sonrası 30'a yakın KHK çıktı yapılan her şey kanuna uygun yapılmıştır.''

- Hevesleri Kursaklarında Kaldı!

''O gece hiç unutmuyorum Ak Parti Genel Merkez'e, Külliye'ye, MİT'e ardından Ak Parti Ankara İl Başkanlığı önünde gittik. Orada yürüyen birkaç kadın bağırıyordu: '' Erdoğan, artık senden kurtulduk.'' diye. Bu insanların Anadolu tabiriyle hevesleri kursaklarında kalmıştır. Kızgınlıkları darbenin başarısız olmasınadır.

FETÖ ile ilgili duruşmaların birçoğuna katılıyoruz. Darbeciler mahkeme heyetine çok küstahca davranıyorlar. Mahkeme heyeti de tabi o saygısız hareketlere karşı gereğini yapıyor. 
Benzer davranışlar dünyanın bir çok ülkesinde yaşanmıştır. Dünyanın değişik yerlerinde benzer kıyafetlerle ilgili düzenlemeler var. Bizim burada getirdiğimiz yalnızca terörle mücadele kanuna tabi suçlardan. Burada da ikiye ayrılıyor; Anayasal sisteme karşı darbe, meclise karşı darbe, hükümete karşı darbe ve Cumhurbaşkanı'na suikast fiilerine yönelik olanlar badem kurusu rengindeki tulumu giyecekler bunun dışındaki terörle mücadele kanuna tabi olanlar gri renkli tulumu giyecekler. Cezaevi sürecindeki kaldıkları döneme ait değil sadece duruşmaya has bir karardır. 


- Kılıçdaroğlu'nun O Makama Getirilmesi FETÖ Kumpasıdır


''Kılıçdaroğlu'nun o makama getirilmesinin bir FETÖ kumpası olduğunu düşünüyorum. Sayın Deniz Baykal ve MHP Milletvekilleri, Genel Başkanı ile ilgili iddianemeyi baştan sona okudum. Bu iddianemede 170'in üzerindeki sanığın çok önemli bir kısmı polis memuru. Bu polis memurları Sayın Cumhurbaşkanımızın makamına böceği koyanlardır. Bu kaset işini yapanlar, kayda alanlar, ifşa edenler FETÖ Terör Örgütü'nün üyeleridir. Bunları tabi bu süreçlerde daha net gördük. Baykal'ı kasete alıp ifşa edenler onun yerine gelen Kılıçdaroğlu'nun bu konuda diyet borcunu ödediği kanaatindeyim.

ByLock, FETÖ terör örgütü tarafından yazılmış ve geliştrilmiş bir programdır. Bunda hiç bir tereddüt yoktur. MİT tarafından ifşa edildikten sonra bunu yaymak için gerekli çalışmalar başlattıklarını görüyoruz. ''Bu insandan nasıl ByLock çıktı?'' diye biz de tereddüte kapılıyorduk. MİT, BTK tarafından namaz vakti, müzik prgramlarıyla İP yönlendirmesi ile bu telefonlara gittiği raporlaştırıldı. 
Biz titiz bir şekilde çalışıyoruz. Bir yanlışlık varsa bunu düzeltiyoruz. Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal dedi ki; ''Bununla ilgili bir mağduriyet varsa KHK çıkarılacak ve bunlar geri iade edilecek '' dedi
Bu ülkenin, bu miletin yaşadığı büyük mağduriyeti gözden kaçırmamamız lazım. Doğruyu yanlışı ayıracak bir titizlikle çalışmamız gerekiyor.'' dedi


 

Son Güncelleme: 02.01.2018 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.