Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna Mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasının ardından kulislerde Gökçek’in yerine gelecek yeni ismin kim olacağı tartışılmaya başlandı. Yapılan açıklamaya göre yeni başkan 6 Kasım'da seçilecek.

03 Kasım 2017 Cuma 09:56
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna Mı?

Gökçek'in istifası ile yerine gelecek isimler arasından en çok ön plana çıkan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna oldu.


İddialara göre Ak Parti Sincan İlçe Başkanı Fatih Omaç'ın Sincan Belediye Başkanlığı için hazırlık yapıyor. Belediye Meclis Üyesi yedek 6. sıradaki Fatih Omaç, mevcut yedek meclis üyelerinden 5 kişinin ve asil meclis üyelerinden 1 kişinin istifası ile meclis üyesi yapıldı. 

Bu şu anlama geliyor; 

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Yeni Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olurken, Ak Parti Sincan İlçe Başkanı Fatih Omaç ise Sincan Belediye Başkanı olacak.

Mustafa Tuna Kimdir ?

Mustafa Tuna1957 yılında, Sivas Şarkışla da doğmuştur.

1980 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden İnşaat Mühendisi olarak mezun olmuştur. 1982 yılında, İTÜİnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünden Yüksek Mühendis unvanı almıştır. 1982-1983 yıllarında ABD'nde eğitim görmüştür.

İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından 1995 yılında kendisine Doktor Yüksek Mühendis unvanı verilmiştir. 1998 yılında, Su Kirlenmesi ve Kontrolü Bilim Dalında Üniversitelerarası Kurul tarafından Doçent unvanı verilmiştir.

Özel sektördeki uygulama çalışmalarına paralel olarak, çevre teknolojisi, altyapı planlaması ve mühendislik ekonomisi alanlarında da akademik çalışmalarını sürdürmüştür. Ulusal ve uluslararası ölçekte çok sayıda bilimsel yayınlar yapmıştır. Uluslararası yayınlarından dolayı TÜBİTAK 'dan yayın teşvik ödülü kazanmıştır. Bir taraftan önemli altyapı ve üstyapı uygulama projelerini gerçekleştirirken diğer taraftan akademik faaliyetlerini de sürdürmüş ve çalışma konusu ile ilgili lisans üstü tezlere jüri üyesi olarak katılmıştır. Science Citation Index'ce taranan hakemli dergilerde makalesi yayınlanmıştır.

22. Dönem Ankara Milletvekilliği sürecinde AGİTPA Türk Grubu Üyesi olarak birçok uluslararası temaslarda bulunmuştur.

İTÜ Mezunları Eğitim Vakfının kurucu başkanı, İnşaat Mühendisleri Odası üyesi, Su Kirlenmesi Araştırmaları ve Kontrolü Türk Milli Komitesi üyesidir.

 

Son Güncelleme: 03.11.2017 10:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.