BAKAN YUSUF TEKİN “ANADOLU SOHBETLERİ” PROGRAMINDA KONUŞTU

Anadolu yayıncılar Derneği (AYD) Tarafından düzenlenen "ANADOLU SOHBETLERİ" Programında Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin Televizyon ve Gazetelerin Ankara Temsilcileri ile bir araya geldi. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

06 Temmuz 2023 Perşembe 16:02
BAKAN YUSUF TEKİN “ANADOLU SOHBETLERİ” PROGRAMINDA KONUŞTU

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1994 yılında üniversiteden mezun olduktan bu yana sürekli eğitimin içinde olduğunu vurgulayarak, “Yaklaşık yirmi yıldır Milli Eğitim’in ve yükseköğretimin içindeyim, eğitimden hiç kopmadım. Eğitimi sürekli takip ettim.” dedi. 
Millî Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere kamu yönetiminde kurumların hem kendi içinde hem de kurumlar arası koordinasyona büyük önem verdiklerini belirten Tekin, özellikle kurum içindeki birimlerin politika üretirken birbirleriyle iyi bir iletişim halinde olması durumunda daha başarılı sonuçlar elde edileceğini kaydetti. 
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı birimler arasında daha güçlü bir koordinasyon sağlamak için çalışmalara başladıklarını dile getiren Tekin, bu doğrultuda güçlü bir ekip oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. 
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında okul tercihi yapacak depremzede öğrencilere "pozitif ayrımcılık" uyguladıklarını hatırlatan Bakan Tekin, 5 Şubat tarihi itibarıyla deprem bölgesindeki okullarda kayıtlı olan öğrencilerimize uyguladığımız pozitif ayrımcılığı açıkladık. Oradaki mantığımız da şuydu; yakınlarını kaybetmiş, öğretmenini kaybetmiş, ailesini kaybetmiş öğrencilerimizin sınavlara sağlıklı hazırlanmasının çok da mümkün olmayacağını düşünerek beş il ve iki ilçemizdeki öğrencilerimize pozitif ayrımcılık yaparak sınavla öğrenci alan okullarda her şube için iki ilave kontenjan ürettik. Türkiye'nin her yerindeki sınavlı okullarında… Bu okulları tercih edecek diğer öğrenciler herhangi bir hak kaybına uğramıyor.” ifadelerini kullandı. 
Bakan Tekin, "Öğretmenlerin ataması ile ilgili süreç başladı. Kalmayı tercih edenlerin hizmet puanını da arttırılacağını ifade ettiniz. Bu ne anlama geliyor?" sorusunu üzerine, rutin atama ve yer değiştirme takviminin önüne deprem bölgesi için üç günlük ilave bir takvim koyduklarını anımsattı. 
Deprem bölgesindeki öğretmenleri için pozitif bir ayrımcılık yaptıklarını da belirten Tekin şöyle devam etti: "Yer değiştirmek istediği halde değiştiremeyen arkadaşlar olursa, zaten normalde diğer öğretmenlerle aynı anda tekrar başvurabilecek. Yani istediği yere değişikliği olmazsa ondan sonra bütün yer değişimler bittikten sonra hala problem yaşayan, yer değiştiremeyen deprem bölgesindeki arkadaşlarımız belli koşullarda yer değiştirmelerini sağlayacak bir mekanizma kurduk."
Bakan Tekin, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenlerin 22 il kapsamında iller arası isteğe bağlı yer değiştirme sürecinin başladığını ifade etti.
Deprem bölgesini ziyaret ettikten sonra bu kararı aldıklarını belirten Tekin, burada görev yapmaya devam eden öğretmenlere desteklerini sürdüreceklerini bildirdi.
Tekin, deprem bölgesinde kalarak görevine burada devam etmek isteyen öğretmenlerin de hizmet puanlarının artırılacağını hatırlattı.
Göreve geldikten sonra öğretmen istihdam ve yetiştirme süreci üzerine yoğunlaştıklarını belirten Tekin, öğretmenlerin istihdamı öncesinde yükseköğretim kurumlarında yetiştirilmesi, istihdam sonrasında da hizmet içi eğitimler ile niteliklerinin arttırılması konusunu önemsediklerini belirtti. Tekin, "Sunduğumuz projeksiyonu hayata geçirebilirsek Türkiye'deki eğitim sistemine çok ciddi katkı yapacağına inanıyorum." diye konuştu.
Yükseköğretim Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında bir projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını vurgulayan Tekin, "Öğretmen yetiştirmeyle ilgili süreci lisans eğitiminden başlayıp aday öğretmenlik sürecini tamamlayıp öğretmen olarak atanmasından sonrasına kadar hep beraber koordine edeceğiz." şeklinde konuştu.
Bakan Tekin, MEB Müsteşarlığı döneminde hayata geçirilen proje okullarına ilişkin çalışmaları yakından takip ettiğini ve önemsediğini belirterek, mesleki ve teknik eğitim veren liselerin yanı sıra spor ve sanat gibi alanlarda da eğitim veren liselerin önemini vurguladı. 

Son Güncelleme: 07.07.2023 09:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.